Paastulband met glazuur en paaseitjes

Recept voor 1 tulband cake!

Is het geen plaatje? En helemaal niet moeilijk om te maken. De cake ziet er vrolijk uit en door de glazuur van advocaat is het een echte paascake geworden. Al maken de paaseitjes het helemaal af natuurlijk. Serveer de paastulband als toetje van de paasbrunch of bij de koffie.

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Vet de tulbandvorm in en bestuif dit met bloem, verwarm de oven voor op 175 ºC.

  2. Meng de roomboter met suiker en vanillesuiker.
    Klop tot het goed gemengd is en een romig mengsel ontstaat.
    Meng hierna een voor een de eieren door het mengsel en de citroensap.
    Voeg hierna het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit goed door.

  3. Giet het beslag in de tublandvorm en bak de cake in 60 minuten gaar.
    Controleer of de cake gaar is, als een satéprikker er schoon uitkomt is de cake gaar. 
    Laat de cake afkoelen.

  4. Zeef de poedersuiker en roer dit door met het water.
    Voeg desgewenst een klein beetje extra water of poedersuiker toe om de dikte van het glazuur aan te passen.
    Tip: liever iets te dik dan te dun. 

  5. Plaats de afgekoelde tulband op een velletje bakpapier (en eventueel op een bakrooster) en verdeel met een lepel het glazuur over de tulband.
    Verdeel tot slot de paaseieren over het glazuur.

  6. Laat de paastulband met advocaat-glazuur en paaseieren ongeveer 45 minuten opstijven.
    Decoreer met de paaseitjes.

  7. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap