Zachte loempiaatjes met garnalen

Recept voor 4 personen (voorgerecht).

Voor een vegetarische variant vervang je de garnalen door reepjes avocado.

Bereidingstijd: 20-30 minuten.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Was de komkommer, halveer het stuk in de lengte en verwijder het zaad.
    Snijd de helften in de lengte in smalle reepjes.
    Doe deze in klein bekken.

  2. Snijd de koriander klein.

  3. Meng de koriander, de geraspte gember, wat limoensap en chilivlokken door de komkommer.

  4. Meng er de garnalen door.

  5. Was de bieslook.

  6. Doop ieder rijstvel in een groot bekken met lauw water tot het zacht is.
    Leg er 4 sprieten bieslook op en een kwart van het garnalenmengsel.

  7. Vouw de onderkant van het rijstvel over de vulling.
    Vouw de zijkanten naar binnen en rol het vel op.

  8. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Garnalen
Garnalen bederven snel.
Bewaar verse garnalen niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4°C.
Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop.
Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar.
Vries gekookte garnalen eventueel in.
Ze zijn ongeveer 3 maanden in de diepvries houdbaar.
Bewaar garnalen in blik of glas koel en donker.
Let daarbij op de THT datum (tenminste houdbaar tot).

Vorige stap
Volgende stap