Kippendijen, gekookte aardappelen en geglaceerde pastinaak

Met dit recept zet je iets bijzonders op tafel.

Recept voor 2 personen (hoofdgerecht).

Bereidingstijd: 30-45 minuten.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen.
    Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20-25 minuten gaar.

  2. Was de pastinaak of schil ze met een dunschiller.

  3. Snijd de pastinaak in plakken of staafjes.

  4. Verwarm 1 eetlepel margarine in de braadpan en bak hierin de pastinaak zacht.

  5. Voeg wat water toe en smoor de pastinaak in 5-8 minuten gaar.

  6. Snijd de kippendijfilet in repen.

  7. Bestrooi de kiprepen met peper en zout en bak de kip in de rest van de margarine in 8 minuten gaar en bruin.

  8. Neem het deksel van de pan van de pastinaak en strooi de suiker en wat tijm over de groente.

  9. Laat op hoog vuur de vloeistof verdampen tot de groente met een laagje is bedekt.

  10. Strooi er wat (vers gemalen) zout en zwarte peper over.

  11. Serveer de kip en de aardappelen bij de geglaceerde pastinaak.

  12. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap