Met dit recept maak je een van oorsprong Franse rilette heel makkelijk zelf.
Recept voor 2 personen (voorgerecht, lunch)
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Eetlepel(s)
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Blauwe snijplank
1 Office mes(sen)
1 Kleine bekken(s)
1 Pannenlikker
1 Broodrooster
1 Groene snijplank(en)
1 Blok rasp
Ingrediënten
50 gram(men) (gr) Gerookte forel
1 theelepel(s) Mayonaise
1 theelepel(s) Geraspte mierikswortel
Peper
2 stuk(s) Volkoren boterham(men)
Komkommer
Appel
Halvarine
Stappen
De voorbereiding:
1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Verwijder de graatjes uit de forelfilet. Pluis de filet met de vingers in stukjes.
Meng er de mayonaise en de mierikswortel door en maak het op smaak met wat peper.
Rooster het brood lichtbruin en laat het afkoelen.
Was het stukje komkommer en/of stukje appel en schaaf het in dunne plakjes.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Ingrediënten over?
Gerookte forel: Gerookte forel kan min of meer ongemerkt bederven. Let daarom bij voorverpakte gerookte forel goed op de houdbaarheidsdatum en bewaar de forel in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gerookte forel nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor los verpakte gerookte forel.