Bananenbrood met walnoten

Toprecept voor je overrijpe bananen!

Bereidingstijd: 50-55 minuten

Recept voor 7 personen (nagerecht)

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Bestrijk de vorm (cakeblik) dun met olie, en bestuif licht met bloem.

  2. Warm de oven voor op 175° C.

  3. Pel de bananen en pureer het vruchtvlees met een staafmixer of in de keukenmachine.

  4. Klop er de olie, de honing, suiker, eieren en 50 ml water door.

  5. Meng de kaneel door het zelfrijzend bakmeel en het volkorenmeel.
    Meng dit door de bananenpuree.

  6. Hak de walnoten grof en schep ze door het deeg.

  7. Doe de massa over in de vorm.

  8. Bak het brood in de matig hete oven in 40 minuten gaar en lichtbruin.

  9. Prik met een satéprikker in het brood om te kijken of deze al gaar is.
    Als de prikker er droog uitkomt, is het brood gaar. 

  10. Laat het brood 15 minuten in de vorm rusten.
    Stort het brood op een rooster en laat het afkoelen.

  11. Snijd het brood in ca. 10 sneetjes.
    Verpak het eventueel in porties in diepvrieszakjes en vries dit in.

  12. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap