Bakbanaan met gerookte makreel en spitskool

Samen met Jennifer Jessica maakten we deze variatie op de klassieker heriheri.
Njang swietie!

Recept voor 2 personen (Hoofdgerecht).


Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.


Bakbanaan tip: een rijpe bakbanaan is mooi geel van kleur en mag wat zwarte plekken bevatten.
Als hij nog helemaal groen is, laat hem dan een flinke tijd rijpen.
Een zwarte banaan is meer geschikt om te bakken.



De bereidingswijze:

  1. Snijd de uiteinden van de bakbanaan en snijd met een scherp mes de ribben van de banaan in.
    Zo is de schil goed te verwijderen.
    Snijd de banaan in plakken.

  2. Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes. 

  3. Kook of stoom de banaan en aardappel in 20 minuten gaar. 

  4. Pel de ui en de knoflook en snijd het fijn. 

  5. Was de tomaat en de selderij en snijd ze fijn. 

  6. Was de spitskool en snijd hem in repen. 

  7. Verwijder de huid van de makreelfilet en snijd de makreel in stukken. 

  8. Verhit de margarine in een wok en fruit hierin de ui en de knoflook. 

  9. Voeg de makreel, de tomaat, de spitskool, de masala en het stuk bouillontablet toe.

  10. Roerbak het ongeveer 10 minuten en blus af met een paar lepels water. 

  11. Maak op smaak met wat zwarte peper.

  12. Serveer de stukken banaan en zoete aardappel met de spitskool en strooi de selderij erover.

  13. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Bladselderij: Verse kruiden bewaar je in de koelkast, daar zijn ze nog een paar dagen houdbaar.
Wikkel ze in een vochtig keukenpapiertje of in een vochtige theedoek.

Vorige stap
Volgende stap