Shoarma, paprikarijst en sambal boontjes

Recept voor 1 persoon

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Schil en snipper de ui (2 x 1/2 ui apart bewaren).
    Schil en snijd de knoflook fijn.

  2. Snijd de paprika's in reepjes.

  3. Hak de peterselie.

  4. Maak de sperzieboontjes schoon en breek deze een keer door midden.

  5. Kook de rijst naar aanwijzingen op de verpakking.
    Kook ook de sperziebonen voor circa 5 minuten in water met zout.

  6. Shoarma schotel: Verhit ondertussen de braadpan met een beetje olie en fruit de ui hierin aan.

  7. Voeg shoarmavlees toe en bak al roerende op hoog vuur het vlees gaar.

  8. Voeg de paprika toe en roerbak voor circa 3 minuten.

  9. Giet de sperziebonen af en spoel ze koud.
    Giet de rijst af wanneer deze gaar is.

  10. Voeg rijst toe aan de shoarma en ook de tomatensaus.

  11. Sambal boontjes: Fruit de ui en knoflook aan in steelpannentje met klein beetje olijfolie.
  12. Voeg de sperzieboontjes,  ketjap, sambal, gemberpoeder toe en een klein beetje water.

    Warm de shoarmaschotel en de boontjes goed door.

  13. Serveer de shoarmaschotel met de sambalboontjes en bestrooi met gehakte peterselie.

  14. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap