Arros Moro met komkommer-ananassalade (Antilliaanse rijst met bonen)

Bekend gerecht uit de Antiliaanse keuken.

Recept voor 1 personen (Hoofdgerecht).

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. Was de komkommer. Snijd de komkommer in de lengte door en daarna de helften nogmaals. verwijder met een lepel het zaad. snijd de repen in blokjes.

  3. Snijd de halve ui heel fijn.

  4. Was de koriander en snijd de blaadjes klein.

  5. Snijd de ananas in blokjes.

  6. Verwijder van de peper de zaadlijsten en pitjes. Snijd het stukje peper in smalle reepjes.

  7. Meng de komkommer, rode ui, ananas, peper en wat koriander.

  8. Maak de salade op smaak met de olijfolie en wat azijn en zet even apart.

  9. Pel de andere ui en de knoflook en snijd het klein.

  10. Spoel de bonen af in een vergiet en laat uitlekken.

  11. Fruit de ui en de knoflook glazig in de hete olie.

  12. Bak de rest van de koriander even mee.

  13. Voeg de bonen, de ketjap en de tomatenpuree toe.
    Verwarm dit goed door.

  14. Meng de gare rijst erdoor en laat het geheel heet worden.

  15. Serveer met de komkommersalade.

  16. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediënten over?

Ananas:
Ananas is natuurlijk heerlijk om te eten tussendoor.
Maar je kunt het ook prima verwerken in bijvoorbeeld een toetje.

Vorige stap
Volgende stap