Appel-broodtaart

Een heerlijke traktatie!

Recept voor 6 personen.

Als nagerecht, heerlijk tussendoor, of gezonde snack

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Warm de oven voor op 180=.

  2. Bestrijk de springvorm met wat margarine.

  3. Snijd de korsten van het brood.
    Rol de boterhammen met een deegroller wat platter en bejkleed de wanden en bodem van de vorm hiermee.

  4. Bak voor 10 minuten in de oven lichtbruin.
    Draai daarna de temperatuur van de oven terug naar 160=.

  5. Was de rozijnen en laat deze goed uitlekken.

  6. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne partjes.
    Meng er de citroensap en kaneel door.

  7. Strooi de havermout over de broodbodem.
    Schik de appelparten in de vorm en strooi de rozijnen er tussen.

  8. Bak de appeltaart in de hete oven in circa 30 minuten gaar.

  9. Roer de jam los met een beetje citroensap en druppel dit over de nog warme appels.

  10. Laat de taart afkoelen en snijd hem in 6 punten.
    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap