Griesmeel pudding met bosvruchtensaus

Recept voor 2 personen

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Griesmeel pudding: Breng de melk met de vanillesuiker, de slagroom en de suiker aan de kook.

  2. Haal de pan van het vuur en strooi al roerend het griesmeel erin.

  3. Zet de pan terug op het vuur en laat de pap al roerend 5 min. op laag vuur doorkoken en dik worden.

  4. Spoel de puddingvorm om met water (niet afdrogen). Giet de griesmeelpap in de vorm, dek af met vershoudfolie en laat 30 min. afkoelen.

  5. Zet de vorm daarna in de koelkast en laat de pudding in ca. 3 uur opstijven.

  6. Keer de pudding op een diep bord om hem te serveren.


  7. Bosvruchtensaus: Zet fruit met suiker en water op in een steelpannetje.

  8. Kook voor circa 5 minuten op laag vuur.

  9. Zet bolzeef in de bekken, en schenk hierin de bosvruchten.
    Druk vruchten door de zeef met de eetlepel.

  10. Saus af laten koelen en als deze koud is over de pudding schenken.

  11. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap