Varkensschnitzel, gekookte aardappelen en Broccoli

Maak eens salade van broccoli, koud is het namelijk ook heerlijk.

Recept voor 1 personen (Hoofdgerecht)

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes.
    Schil de stelen en snijd ze in stukjes.

  2. Kook de groente in weinig water in een paar minuten net gaar.

  3. Snijd de olijven in plakjes.

  4. Maak een dressing van de olie met de azijn en peper.

  5. Laat de broccoli uitlekken.

  6. Schep de dressing en de olijven door de nog warme groente en laat dit afkoelen.

  7. Schil de aardappelen en kook ze in 20-25 minuten in een bodempje water gaar.

  8. Bestrooi de schnitzels met peper.

  9. Bak de schnitzels in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.

  10. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

  11. Neem het vlees uit de pan. Schenk water in de pan, breng aan de kook en roer het aanbaksel los.

  12. Strooi de pijnboompitten over de broccolisalade en serveer de aardappelen en vlees met jus erbij.

  13. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediënten over?

Olijven:
Gebruik een schone lepel of vork om olijven uit de pot te nemen.
Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels.
Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.

Vorige stap
Volgende stap