Appelknapper

Dit dessert staat snel op tafel en heeft een verrassende combinatie van gedroogd en vers fruit.

Recept voor 2 personen (nagerecht - ontbijt)

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Hak de gedroogde appeltjes en de cranberries klein.

  2. Hak de hazelnoten grof.

  3. Bak de havervlokken, de hazelnoten en het gedroogde fruit in een droge koekenpan snel lichtbruin.

  4. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.

  5. Verdeel de appelblokjes over 2 glazen en schenk de yoghurt erover. Schep het gebakken mengsel erop.

  6. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediënten over?

Hazelnoten
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels.
Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C.
Walnoten en kastanjes bederven snel, maar hazelnoten, pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Vorige stap
Volgende stap