Abrikozen-dadel balletjes

Door dadels en gedroogde abrikozen te pureren en hier balletjes van te maken, krijg je net bonbons!

Heel gemakkelijk en snel te maken

Recept voor 10 personen (nagerecht - zoete snack)

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Rooster de hazelnoten in de oven op 180= tot ze mooi lichtbruin van kleur zijn.
    Laat afkoelen.

  2. Ontpit de dadels.

  3. Pureer de dadels en de abrikozen met een staafmixer tot een grove puree.
    Vorm er ca. 10 balletjes van.
    Voeg eventueel een drupje sinaasappelsap toe om het goed te kunnen vormen.

  4. Hak de hazelnoten klein en rol de helft van de balletjes door de hazelnoten.
    Laat de andere helft zonder nootjes.

  5. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Hazelnoten
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar hazelnoten, pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Dadels over? Verwerk ze in bijvoorbeeld een lekker couscous gerecht!

Vorige stap
Volgende stap