Wortel-linzensoep met geitenkaas Crostini (Vegetarisch)
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Weegschaal
1 Maatbeker(s)
1 Eetlepel(s)
1 Theelepel(s)
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Groene snijplank(en)
1 Office mes(sen)
1 Koksmes
1 Kookpan(nen)
1 Bolzeef
1 Broodmes (kartelmes)
1 Salamander (Grill)
1 Staafmixer
1 Schaar
2 Pannenlap(pen)
Ingrediënten
1 stuk(s) Appel
400 gram(men) (gr) Winterwortel
1 stengel(s) Bleekselderij
1 1/2 Spaanse peper
800 milliliter(s) (ml) Water
2 eetlepel(s) Zonnebloemolie
1 theelepel(s) Paprika poeder
120 gram(men) (gr) Rode linzen gedroogd
1 1/4 Groentebouillon blokje
2 stuk(s) Laurierblad
1 stuk(s) Ciabatta (klein)
40 gram(men) (gr) Zachte geitenkaas
Tijm (vers)
6 takje(s) Blad selderij
Stappen
De voorbereiding:
1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de wortels in plakken en de bleekselderij in boogjes.
Maak de peper schoon en verwijder de pitjes. Snijd de peper in ringetjes.
Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de bleekselderij zacht.
Voeg de wortel, de peper en het paprikapoeder toe en fruit dit even mee.
Was de linzen in een zeef.
Voeg de linzen, 800 ml water, het stukje bouillontablet en de laurierbladen toe aan de groente en breng dit aan de kook. Kook de linzen in ca. 20 minuten gaar.
Snijd het ciabattabrood in de lengte door en snijd de helften in stukken.
Bestrijk de snijkant van het brood met de geitenkaas.
Leg het brood enkele minuten onder de grill tot de kaas begint te kleuren. Strooi er wat tijm over.
Verwijder het laurierblad en schep een paar lepels van de soep uit de pan.
Pureer de soep met de staafmixer. Roer de achtergehouden lepels soep erdoor en warm goed door.
Was de selderij en knip het klein.
Strooi de selderij over de soep en geef de geitenkaascrostini erbij.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Ingrediënten over?
Geitenkaas: Bewaar een geopende verpakking goed afgesloten maximaal 4 dagen in de koelkast. Lekker op brood, maar ook in deze heerlijke aardappelgratin!