Winterse ovenschotel met prei, rijst en kastanje champignons (Vegetarisch)

Recept voor 2 personen (Hoofdgerecht).

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. Warm de oven voor op 175 °C.

  3. Maak de prei schoon en snijd de groente in ringen.

  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.

  5. Roerbak de prei kort in de margarine.

  6. Pers het teentje knoflook er boven uit.

  7. Roerbak de champignons kort mee.

  8. Neem de pan van het vuur en maak het mengsel op smaak met peper en tijm.

  9. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.

  10. Roer de eidooiers met de geraspte citroenschil door de kwark.

  11. Meng de prei met champignons en het kwarkmengsel door de rijst.

  12. Spatel de eiwitten erdoor. Schep dit in een ovenvaste schaal.

  13. Laat het gerecht in de oven in 30 minuten heet worden en lichtbruin kleuren.

  14. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Kwark:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen.
Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels.
Bewaar de rest van de kwark afgedekt maximaal 4 dagen in de koelkast.
Kwark is heerlijk op brood met verse kruiden of wat fruit.
Of combineer met sinaasappel in dit lekkere toetje.

Vorige stap
Volgende stap