Heilbotfilet met zeewier crunch, aardappelpuree, spruitjes, courgette en Cherry tomaat

Recept voor 2 personen (Hoofdgerecht).

Als alternatief zijn meerdere witvis soorten mogelijk: kabeljauw, tliapia, pangasius, scholfilet, tongscharfilet, tong filet, etc.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.

  2. Rooster het brood lichtbruin en krokant.

  3. Bak het sesamzaad in een droge koekenpan licht. 

  4. Knip het vel nori in stukken. 

  5. Maal het brood met de stukjes nori in de keukenmachine fijn. Meng het sesamzaad erdoor. 

  6. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.

  7. Maak de rest van de groente schoon.
    Halveer de spruitjes en de kerstomaatjes en snijd de courgette in blokjes.

  8. Fruit de ui zacht in 1 eetlepel margarine. 

  9. Voeg de rest van de groente met 100 ml water toe en stoof de groente in ca. 8 minuten gaar. 

  10. Warm de grill voor.

  11. Leg de vis een lage ovenvaste schaal, bestrooi met wat peper en verdeel het brood-zeewiermengsel erover.

  12. Druppel de rest van de margarine over de vis.

  13. Laat de vis onder de hete grill in ca. 8 minuten gaar worden en lichtbruin kleuren.

  14. Breng de melk aan de kook.

  15. Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.

  16. Maak de groente op smaak met wat rozemarijn.
    Serveer de aardappelpuree en de groente bij de vis.

  17. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap