Tofu met paddenstoelencurry, zilvervliesrijst (Vegetarisch)
Gekruid recept met tofu, zilvervliesrijst, paddenstoelen, curry en peper.
Recept voor 2 personen (Hoofdgerecht).
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Weegschaal
1 Maatbeker(s)
1 Eetlepel(s)
1 Theelepel(s)
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Kookpan(nen)
1 Groene snijplank(en)
1 Office mes(sen)
1 Koksmes
1 Kleine bekken(s)
1 Braadpan
2 Pannenlap(pen)
Ingrediƫnten
150 gram(men) (gr) Zilvervlies rijst
150 gram(men) (gr) Tofu
Peper
1 theelepel(s) Komijnzaad (gemalen) (Djintan)
400 gram(men) (gr) Paddenstoelen mix
2 stuk(s) Lente ui (Bos ui)
3 theelepel(s) Kerriepoeder
2 eetlepel(s) Zonnebloemolie
1 eetlepel(s) Kokosmelk
Citroensap
50 milliliter(s) (ml) Halfvolle (magere) yoghurt
Stappen
De voorbereiding:
1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met peper en gemalen komijn.
Wrijf de paddenstoelen schoon en snijd grote exemplaren in plakjes of stukken.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
Fruit het grootste deel van de uienringetjes met 1 eetlepel kerriepoeder in de olie zacht. Houd 1 eetlepel uienringen achter voor garnering.
Bak de tofu kort mee.
Roerbak de paddenstoelen enkele minuten mee.
Voeg de kokosmelk toe en laat dit nog een paar minuten sudderen.
Maak het gerecht op smaak met wat citroensap en strooi de achtergehouden uienringetjes erover.
Roer wat gemalen komijn, peper en kerriepoeder door de yoghurt en geef dit erbij.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Ingrediƫnten over?
Tofu: Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar. Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.