Pompoen stamppot met pittige Tofu (Vegetarisch)

Een stamppot vol met specerijen.

Recept voor 2 personen (Hoofdgerecht).

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Was de rode peper.
    Wrijf 1 helft met een deel van de pitjes fijn.
    Houd de andere helft apart.

  2. Meng de fijngemaakte peper met de helft van de komijn, de helft van de koriander en wat citroensap.

  3. Snijd de tofu in blokjes en schep het pepermengsel erdoor.
    Laat dit 15 minuten afgedekt in de koelkast staan.

  4. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.

  5. Was het stuk pompoen en verwijder de draden en pitten.
    Snijd het vruchtvlees met de schil in blokjes.

  6. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  7.  
  8. Snijd het achtergehouden stukje peper klein.

  9. Verwarm 1 eetlepel margarine en bak hierin de ui, de knoflook, de pompoen en de peper met de overgebleven komijn, koriander en de kerrie.

  10. Voeg een beetje water toe en stoof de groente met een deksel op de pan in 10 minuten gaar.

  11. Verwarm de rest van de margarine en bak hierin de tofu bruin.

  12. Breng de melk aan de kook.

  13. Giet de gare aardappelen af en maak er met hete melk een puree van.
    Meng de gare groente erdoor en schep de tofu erop.

  14. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een bakje met water maximaal 2 dagen in de koelkast.
Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren.
Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.

De halve pompoen kan verwerkt worden in dit pompoengerecht met een oosters tintje.

Vorige stap
Volgende stap