Granola

Met deze zelfgemaakte granola start je de dag gezond. Je maakt met dit recept een voorraad voor 15 ontbijtjes. Lekker voor door je yoghurt, kwark of plantaardige yoghurt!

Recept voor 15 ontbijtjes!

In plaats van kaneelpoeder kun je speculaaskruiden of gemberpoeder pakken.
Het is maar wat je het lekkerste vindt.

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Warm de oven voor op 180 °C.

  2. Hak de hazelnoten grof.

  3. Verdeel de havermout en de hazelnoten gelijkmatig over de bakplaat van de oven. Meng de olie erdoor.

  4. Rooster de havermout en de noten in het midden van de hete oven in ca. 15 minuten licht.
    Schep het mengsel halverwege de tijd een keer om.

  5. Laat het afkoelen.

  6. Snijd het gedroogde fruit in reepjes.

  7. Schep het gedroogde fruit en de rozijnen door het havermoutmengsel.

  8. Meng het lijnzaad en wat kaneel erdoor.

  9. Bewaar de granola in een goed afsluitbare pot.

  10. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Menu suggestie

Lekker met halfvolle of magere yoghurt of kwark en vers fruit.

Vorige stap
Volgende stap