Gestoofde kip met casave en kouseband

Een heerlijke Surinaamse maaltijd.

Recept voor 2 personen (Hoofdgerecht).

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Schil de cassave en snijd het in grove stukken. 

  2. Kook of stoom de cassave in 20 minuten gaar. 

  3. Pel de ui en de knoflook en snijd het fijn. 

  4. Was de tomaat en de bladselderij en snijd ze fijn.

  5. Was de kousenband en snijd het in stukken. 

  6. Schil de gember. 

  7. Snijd de kipfilet in stukken. 

  8. Verhit de margarine in een wok en fruit hierin de ui en knoflook. 

  9. Voeg de kip toe en bak het bruin. 

  10. Voeg de kousenband toe en roerbak het 10 minuten mee. 
  11. Voeg 150 ml water, de ketjap, het stuk bouillontablet, de tomaat, de bladselderij en de gember toe en laat het 20 minuten stoven. 

  12. Serveer de kousenband en kip met de cassave. 

  13. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Gember:
Je kunt de gember raspen of klein snijden, en vervolgens invriezen in kleine porties.

Vorige stap
Volgende stap