Varkensschnitzel, bietjes-limoen salade en aardappelen

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Stroop het vel van de bieten en snijd ze in blokjes.

  2. Boen de limoen goed schoon. Rasp wat van de schil af.

  3. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in plakjes. Halveer de plakjes.

  4. Pel de sjalot en snijd hem klein.

  5. Fruit de sjalot in de olie glazig.

  6. Blus dit af met het limoensap en meng dit door de bietjes. 
    Voeg de geraspte limoenschil en wat peper toe.

  7. Garneer de salade met de halve plakjes limoen.

  8. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.

  9. Bestrooi de varkensschnitzels met peper en bak ze in de hete margarine in 6 minuten gaar.

  10. Neem het vlees uit de pan. Schenk water in de pan en roer het aanbaksel van de panbodem los.

  11. Serveer het vlees met de jus en de aardappelen bij de salade.

  12. Eet smakelik!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Sjalot:
Een sjalot heeft een fijnere smaak dan een ui.
Bewaar sjalotjes buiten de koelkast op een donkere, droge plek.

Vorige stap
Volgende stap