Andijvie-rettich salade

Je brengt deze salade op smaak met mosterdzaad, een beetje honing en citroensap.

Recept voor 2 personen (Voorgerecht).

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Pof het mosterdzaad in een droge koekenpan.

  2. Maak de andijvie schoon en snijd de andijvie in smalle repen.

  3. Schil het stukje rettich en schaaf het in hele dunne plakjes.

  4. Maak een sausje van de honing en wat citroensap.

  5. Snijd de peer in 2 parten en schil ze.

  6. Snijd de parten in smalle plakjes.

  7. Verdeel de andijvie en rettich over 2 bordjes en druppel het sausje erover.
    eg de plakjes peer erop en strooi het mosterdzaad erover.

  8. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediënten over?

Rettich:
Bewaar rettich in de koelkast, de groente is ongeveer 6 dagen houdbaar.
Verpak een stuk rettich in plastic folie om uitdrogen te voorkomen.
Gebruik de rest in dunne plakken gesneden of geraspt op een lekker broodje.

Vorige stap
Volgende stap