Aardappel-uientaart

Glutenvrij eten is heel gemakklijk én lekker met deze hartige taart.

Recept voor 2 personen (Bijgerecht).

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.

  2. Pel de uien en snijd ze in ringen.

  3. Fruit de uien in de margarine met wat peper in 20 minuten gaar.

  4. Warm de oven voor op 200 °C.

  5. Breng de melk aan de kook.

  6. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, 1 ei, peper en nootmuskaat een stevige puree.

  7. Schep de aardappelpuree in een ovenvaste schaal en bedek bodem en de wanden hiermee.

  8. Verdeel de uienringen erover en strooi de pijnboompitten erover.

  9. Klop het andere ei los met de kookroom en schep dit over de uien.

  10. Bak de taart in de hete oven in ca. 20 minuten gaar en lichtbruin.

  11. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediënten over?

Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen.
Gebruik een restje voor in een spaghetti met zalm.

Vorige stap
Volgende stap