Varkensschnitzel, snijbonen en aardappel-sjalottenpuree

Door de sjalotten te stoven, smaakt de aardappel puree zoeter.

Recept v oor 2 personen (Hoofdgerecht).

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.

  2. Pel de sjalotten en fruit ze glazig in 1 eetlepel margarine.

  3. Laat de sjalotten met een deksel op de pan 15 minuten stoven.

  4. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
    Kook de snijbonen in ca. 10 minuten in een bodempje water gaar.

  5. Bestrooi de schnitzels met peper en bak ze in de rest van de margarine in ca. 6 minuten gaar en bruin.

  6. Breng de melk aan de kook.

  7. Maak van de gare aardappelen met de hete melk een smeuïge puree.

  8. Schep de gestoofde sjalotten door de puree en maak het op smaak met peper en nootmuskaat.

  9. Serveer de schnitzels en de snijbonen erbij.

  10. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediënten over?

Sjalot
Een sjalot heeft een fijnere smaak dan een ui.
Bewaar sjalotjes buiten de koelkast op een donkere, droge plek.

Vorige stap
Volgende stap