Aardappel-preisoep met kip

Prei en kerrie horen bij elkaar, en dat proef je!

Recept voor 1 personen (maaltijdsoep, soep)

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Maak de prei schoon en snijd de prei in ringen.

  2. Verwarm de olie in een soeppan en bak hierin de prei met de kerrie 5 minuten zacht.

  3. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.

  4. Schep een flinke lepel preiringen uit de pan en houd achter voor garnering.

  5. Voeg de aardappelblokjes toe aan de prei met de kipfilet, 300 ml water en het stukje bouillontablet.
    Beng dit aan de kook en laat de aardappelen en de prei in 10 minuten gaarkoken.

  6. Neem de kipfilet uit de pan en snijd hem in smalle reepjes.

  7. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.

  8. Verdun de soep met wat melk en roer de kip en de achtergehouden preiringen erdoor.

  9. Maak de soep op smaak met wat peper.

  10. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Aardappelen:
Bewaar aardappelen op een donkere koele plaats.
De beste temperatuur ligt tussen 4 en 7 °C.
Door te veel licht worden ze groen en ontstaat de giftige stof solanine.
Als aardappelen te warm worden bewaard gaan ze uitlopen.
Verwijder deze uitlopers en snijd het plekje er goed uit.

Vorige stap
Volgende stap