Varkensschnitzel (ongepaneerd) met aardappel-pastinaak puree en broccoli

Maak je aardappelpuree bijzonder met pastinaak en een vleugje mierikswortel.

Recept voor 2 personen (Hoofdgerecht)

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
    Kook de aardappelen in weinig water 5 minuten.

  2. Schil de pastinaak en snijd in stukken.

  3. Pel het teentje knoflook.

  4. Doe de pastinaak en het teentje knoflook bij de aardappelen en kook het geheel in 15 minuten verder gaar.

  5. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes.
    Schil de stelen en snijd ze in stukjes. 

  6. Snijd de schnitzels in reepjes en bestrooi ze met peper.

  7. Bak het vlees in de hete margarine in 6 minuten gaar en bruin.

  8. Kook de broccoli in weinig water in een paar minuten net gaar.

  9. Breng de melk aan de kook.

  10. Maak van de gare aardappelen en pastinaak met hete melk een puree.
    Maak de puree op smaak met de mierikswortel. Serveer de vleesreepjes en de broccoli erbij.

  11. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediënten over?

Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum.
Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid.
Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar.
Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.

Vorige stap
Volgende stap