Tira Misu (Klassieke)

Let op! In dit recept worden rauwe eieren verwerkt.
Dit kan gevaarlijk zijn voor bijvoorbeeld zwangere vrouwen of ouderen.

Pak als alternatief voor de eieren: 200 gr opgeklopte slagroom voor een vergelijkbaar resultaat!

Als alternatief voor agavesiroop: pak je een siroop van Monin, hierin zijn vele smaken mogelijk. Kies er 1 die voor jou past. In het filmpje gebruiken we Karamel!

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Splits de eieren.
    Mix de eigelen met helft suiker tot een lichtgeel en luchtig mengsel (kleine bekken en garde).
    Meng de mascarpone hierdoor.
    (Indien je geen eieren gebruikt hier de suiker met de mascarpone vermengen)

  2. Maak een groot bekken goed schoon en vetvrij met een beetje citroensap.
    Klop de eiwitten met een mixer goed stijf en voeg de 2e helft suiker eraan toe.
    Belangrijk is dat de eiwitten goed stevig zijn!
    (Hier eventueel ipv. eiwitten de suiker en room gebruiken)

  3. Spatel de eiwitten (of slagroom) door de macarpone en voeg agave siroop toe.

  4. Haal de langevingers door de koffie en leg deze tegen elkaar aan in het schaaltje (suiker naar beneden).
    Schep de helft van de mascarpone erop en verdeel gelijkmatig.

  5. Herhaal stap 4.

  6. Strooi met een zeefje de cacaopoeder over de tiramisu en zet deze in de koelkast.
    Liefst een dag op laten stijven voor het beste resultaat!

  7. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap