Bloedsinaasappel met vanille yoghurt

Recept voor 4 personen (Nagerecht).

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Schil de sinaasappels dik en vang het sap op.
    Snijd de sinaasappels in plakken en verdeel ze over 4 borden.

  2. Snijd het vanillestokje open en schraap met een puntig mesje het merg eruit.
    Roer het merg door het opgevangen sinaasappelsap.

  3. Roer dit door de yoghurt en schep dit naast de sinaasappelplakken.

  4. Klop de granaatappel met een lepel.
    Snijd hem door midden en verwijder met de lepel de pitjes.
    Strooi de granaatappelpitjes over de yoghurt.

  5. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediënten over?

Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum.
Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.

Vorige stap
Volgende stap