Kabeljauwfilet met aardappel-knolselderij puree, spruitjes en Cherry tomaatjes
De knolselderij geeft de aardappelpuree een lekker kruidige smaak.
Recept voor 2 personen (Hoofdgerecht).
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Weegschaal
1 Maatbeker(s)
1 Eetlepel(s)
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Groene snijplank(en)
1 Blauwe snijplank
1 Dunschiller (Econoom)
1 Office mes(sen)
1 Koksmes
1 Kleine bekken(s)
1 Grote bekken(s)
1 Kookpan(nen)
1 Broodrooster
1 Koekenpan(nen)
1 Keukenmachine (snijmachine & blender)
1 Salamander (Grill)
1 Kleine ovenschaal
1 Steelpan
1 Puree stamper
1 Vergiet(en)
2 Pannenlap(pen)
Ingrediënten
500 gram(men) (gr) Vast kokende aardappel
200 gram(men) (gr) Knolselderij
1 stuk(s) Volkoren boterham(men)
1 eetlepel(s) Sesamzaad wit (geroosterd)
1 blaadje(s) Zeewier
1 stuk(s) Ui (wit)
300 gram(men) (gr) Spruit
100 gram(men) (gr) Tomaat Cherry
2 eetlepel(s) Vloeibare boter
2 stuk(s) Kabeljauwfilet
Peper
Nootmuskaat (gemalen)
150 milliliter(s) (ml) Halfvolle melk
Rozemarijn (vers)
Stappen
De voorbereiding:
1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
Snijd het stuk knolselderij in plakken, schil ze en snijd ze in blokjes.
Kook de aardappelen met de knolselderij in een bodempje water in 20 minuten gaar.
Rooster het brood lichtbruin en krokant.
Bak het sesamzaad in een droge koekenpan licht.
Knip het vel nori in stukken. Maal het brood met de stukjes nori in de keukenmachine fijn. Meng het sesamzaad erdoor.
Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
Maak de rest van de groente schoon. Halveer de spruitjes en de kerstomaatjes.
Fruit de ui zacht in 1 eetlepel margarine.
Voeg de rest van de groente met 100 ml water toe en stoof de groente in ca. 8 minuten gaar.
Warm de grill voor.
Leg de vis in een lage ovenvaste schaal, bestrooi met wat peper en verdeel het brood-zeewiermengsel erover.
Druppel de rest van de margarine over de vis. Laat de vis onder de hete grill in ca. 8 minuten gaar worden en lichtbruin kleuren.
Breng de melk aan de kook.
Maak van de gare aardappelen en knolselderij met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
Maak de groente op smaak met wat rozemarijn.
Serveer de aardappel-knolselderijpuree en de groente bij de vis.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Ingrediënten over?
Knolselderij: Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk knolselderij maximaal 4 dagen in de koelkast. Verwerk de rest van de knolselderij bijvoorbeeld in deze Belgische mosselsoep.