Kippendijen met aardappel-kaas taartjes en rode biet
Taart als avondeten, wie wilt dat nu niet? Met deze aardappel-kaastaartjes zet je weer eens wat anders op tafel.
Recept voor 2 personen (Hoofdgerecht).
Je gebruikt taartvormpjes of muffinvormpjes!!!
Gereedschappen
2 Taart vormpje(s)
1 Muffinvormpje(s)
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Weegschaal
1 Maatbeker(s)
1 Eetlepel(s)
1 Tafelvork(en)
1 Oven
1 Bakplaat + bakpapier
1 Ovenhandschoen(en)
1 Groene snijplank(en)
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Dunschiller (Econoom)
1 Office mes(sen)
1 Koksmes
1 Knoflookpers
1 Schaar
1 Hand rasp
1 Gele snijplank(en)
1 Koekenpan(nen)
Ingrediënten
25 gram(men) (gr) Zachte geitenkaas
50 milliliter(s) (ml) Halfvolle melk
1 stuk(s) Ei (heel)
1 teentje(s) Knoflook
15 stuk(s) Bieslook
500 gram(men) (gr) Vast kokende aardappel
Peper
Zonnebloemolie
500 gram(men) (gr) Rode biet (gekookt)
1 stuk(s) Appel
Witte Natuurazijn
150 gram(men) (gr) Kippendijen (ongesneden)
1 eetlepel(s) Vloeibare boter
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Warm de oven voor op 175 °C.
Prak de geitenkaas fijn en klop er de melk en het ei door. Pers de knoflook erbovenuit.
Was de bieslook en knip het klein.
Schil de aardappelen en rasp ze grof.
Meng het kaas-eimengsel door de geraspte aardappelen en voeg wat peper en de helft van de bieslook toe.
Bestrijk de vormpjes met wat olie en schep het aardappelmengsel erin.
Bak de taartjes in het midden van de hete oven in ca. 35 minuten gaar en goudgeel.
Stroop het vel van de bietjes en snijd de bieten in blokjes.
Schil de appel en snijd hem in blokjes.
Meng wat azijn en de rest van de bieslook door de bietjes en de appel en laat dit 10 minuten intrekken.
Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
Bak de kip in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin. Geef de kip bij de aardappel-kaastaartjes en de bietensalade.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Ingrediënten over?
Zachte geitenkaas: Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas goed verpakt maximaal 4 dagen in de koelkast.