Biefstukjes met aardappelen in paprikajus, bloemkool

Hou je niet van droge aardappels?
Dan is deze paprikajus een uitkomst.

Recept voor 2 personen (Hoofdgerecht).

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 4 cm.

  2. Maak de ui en de paprika schoon en snijd ze klein.

  3. Fruit de ui in 1 eetlepel margarine glazig.

  4. Voeg de stukjes paprika en het paprikapoeder toe.

  5. Schep de blokjes aardappel erdoor.

  6. Schenk er wat water bij en stoof de aardappelen in 15-20 minuten gaar.

  7. Maak de bloemkool schoon. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de stelen in stukjes.

  8. Kook de bloemkool in weinig water in ca. 8 minuten gaar.

  9. Bestrooi het vlees met peper en bak het in de rest van de margarine in 4-6 minuten bruin.

  10. Serveer het vlees en de bloemkool bij de aardappelen.

  11. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Uien:
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek.
Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.

Vorige stap
Volgende stap