Aardappelcurry met ei

Aziatisch genieten van de vertrouwde aardappel.

Recept voor 1 personen (Hoofdgerecht).

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Kook de eieren hard.

  2. Schil de aardappelen en snijd ze in flinke blokjes. Kook de aardappelblokjes in weinig water 5 minuten.

  3. Pel de ui en snijd hem klein.
    Snijd ook de knoflook zeer fijn.

  4. Schil het stukje gember en rasp het fijn.

  5. Snijd de peper in de lengte open en verwijder de pitjes. Snijd de peper in reepjes.

  6. Maak de sperziebonen schoon.

  7. Snijd de paprika in brunoise (blokjes).

  8. Snijd de tomaten in 4e en verwijder de zaadkern.
    Snijd het vruchtvlees in blokjes (brunoise). 

  9. Was de peterselie en hak deze mooi fijn et je koksmes.

  10. Maak van het groentebouillontablet 100 ml bouillon. 

  11. Fruit de ui, knoflook en de gember in de hete olie.
    Bak de kerrie en kurkuma kort mee tot het gaat geuren.

  12. Voeg de aardappelblokjes, de groentebouillon, de kokosmelk en de ringetjes peper toe en breng dit aan de kook.
    Laat het 10 minuten zacht stoven.

  13. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.

  14. Pel de eieren en snijd ze in parten.
    Serveren de parten ei bij de curry.

  15. Warm de curry goed door.

  16. Voeg de paprika, sperziebonen en tomaat erbij.
    Schep voorzichtig door.

  17. Maak de curry af met de gehakte peterselie en op smaak met eventueel nog wat zout.

  18. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Kokosmelk:
Bewaar een rest kokosmelk in een goed afsluitbaar koelkastdoosje en bewaar het maximaal 4 dagen in de koelkast.
In de diepvries is kokosmelk nog 3 maanden houdbaar.
Gebruik kokosmelk om deze doperwtjessoep op smaak te brengen. 

Vorige stap
Volgende stap