Aardappelcurry met bloemkool roosjes en bief

Een oosterse variant op gekookte aardappelen. In plaats van de bieflap zijn ook kikkererwten lekker door de curry voor een vega-variant.

Recept voor 2 personen (Hoofdgerecht).

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Schil het stukje gember en rasp het.

  2. Pel de knoflook en snijd het klein.

  3. Schil de aardappelen en snijd ze in flinke blokjes.

  4. Maak de bloemkool schoon. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de stelen in stukjes.

  5. Verwarm 1 eetlepel olie in een braadpan en bak hierin de knoflook, de helft van de gember,  de helft van het mosterdzaad, de helft van de geelwortel en het komijnzaad tot het gaat geuren.

  6. Voeg de blokjes aardappel toe met 400 ml water en het stukje bouillontablet.

  7. Verkruimel het chilipepertje erboven. Breng dit aan de kook en laat het 15 minuten zacht koken.

  8. Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de rest van de gember en wat geelwortel. Voeg de bloemkool met een scheutje water toe en laat de bloemkool in ca. 8 minuten gaar worden.

  9. Was de tomaatjes en halveer ze. Kook de tomaatjes nog een paar minuten met de aardappelen mee.

  10. Snijd de bieflap in dunne reepjes.

  11. Bak de biefreepjes met peper en wat mosterdzaad in de rest van de olie snel bruin.

  12. Was de koriander en knip het klein. Roer van het vuur af de koriander door de curry.

  13. Geef de bloemkool en het vlees bij de aardappelcurry.

  14. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries. Van een stuk gember kun je ook verse thee zetten!

De overige kerstomaatjes zijn lekker in een komkommersalade met munt. 

Vorige stap
Volgende stap