Mie Goreng met Tofu (Vegetarisch)

Dit gerecht met volkoren mie zit boordevol specerijen.

Recept voor 2 personen (Hoofdgerecht).

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Schil het stukje gember en rasp het fijn.

  2. Was het pepertje en verwijder een deel van de pitjes. Snijd de helft van de peper in reepjes en hak of wrijf de andere helft heel fijn.

  3. Meng de fijngehakte peper door de gember en pers het teentje knoflook er boven uit.

  4. Snijd de tofu in blokjes en schep het gembermengsel erdoor. Laat dit in de koelkast afgedekt ½ uur staan.

  5. Hak de pinda´s grof.

  6. Was de selderij en knip het klein.

  7. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  8. Spoel de gare mie in een vergiet af met koud water en laat het goed uitlekken.

  9. Bak de tofu met de specerijen in de hete olie aan alle kanten licht.

  10. Voeg de roerbakgroente en de rest van de peper toe en roerbak dit in een paar minuten gaar.

  11. Voeg de mie toe en laat de mie al omscheppend mee heet worden.

  12. Maak de mie op smaak met de selderij en de ketjap en strooi de pinda's erover.

  13. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Tofu
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Maak er deze lekkere paddenstoelencurry mee.
Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.

Vorige stap
Volgende stap