Italiaanse broodsoep

Een lekker soeprecept, dat snel klaar is en ook nog eens goed vult.
Ook een goede manier om nog iets met de minder verse boterhammen te gaan doen. 
weggooien is immers zonde!

Recept voor 2 personen (Maaltijdsoep - Hoofdgerecht).

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.

  2. Snijd 3 boterhammen in dobbelsteentjes.

  3. Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.

  4. Voeg de tomatenblokjes toe met de dobbelsteentjes brood en water.

  5. Spaans pepertje van zaadjes en zaadlijsten ontdoen en zeer fijn snijden.
    Naar smaak toevoegen.

  6. Breng dit aan de kook en laat het 10 minuten koken.

  7. Maak de courgette schoon en snijd hem in blokjes.

  8. Voeg de courgette toe en kook de courgette in de soep in ca. 5 minuten gaar.

  9. Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af en roer ze door de soep.

  10. Warm de soep goed door.

  11. Rooster eventueel de rest van het brood en geef het bij de soep.

  12. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediënten over?

Courgette:
In de koelkast verliest een courgette smaak. Op een koele en droge plek houd je ze een week goed.

Vorige stap
Volgende stap