Varkensvlees met aardappelpuree, groene kool met champignons

Recept voor 2 personen (Hoofdgerecht).

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.

  2. Maak de kool schoon en snijd hem in smalle repen.

  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.

  4. Was de rozijnen.

  5. Snijd de filetlapjes in dunne reepjes en bestrooi ze met peper.

  6. Verwarm de olie in een wok of braadpan.

  7. Bak de vleesreepjes al omscheppend enkele minuten.

  8. Voeg de kool toe en roerbak de groente in ca. 6 minuten bijna gaar.

  9. Voeg de champignons en rozijnen toe en roerbak het geheel verder gaar.

  10. Breng de melk aan de kook.

  11. Maak van de aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.

  12. Maak de kool op smaak met peper en strooi de kokos erover. Geef de aardappelpuree erbij.

  13. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediënten over?

Champignons:
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar.

Vorige stap
Volgende stap