Runder tartaartjes, aardappelen, fris gestoofde worteltjes met appel
Bij het stoven gaan de smaken van de worteltjes en appel in elkaar over. Met de aardappeltjes en tartaartjes een heerlijk gerecht!
Recept voor 2 personen (Hoofdgerecht).
Gereedschappen
1 Weegschaal
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Groene snijplank(en)
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Dunschiller (Econoom)
1 Office mes(sen)
1 Eetlepel(s)
2 Kookpan(nen)
1 Vergiet(en)
1 Rode snijplank(en)
1 Koekenpan(nen)
2 Pannenlap(pen)
Ingrediƫnten
6 stuk(s) Vast kokende aardappel
400 gram(men) (gr) Boswortel
1 stuk(s) Appel Goudreinette
3 eetlepel(s) Vloeibare boter
2 stuk(s) Runder tartaartjes
Peper
Stappen
De voorbereiding:
1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
Schrap de worteltjes en halveer de dikke stukken.
Schil de appel en snijd hem in kleine blokjes.
Doe de worteltjes met de blokjes appel en 1 eetlepel margarine in een pan en doe er een sluitend deksel op.
Stoof de worteltjes op klein vuur in ca. 10 minuten gaar.
Bestrooi de tartaar met peper en bak ze in de rest van de margarine in ca. 6 minuten bruin.
Geef de aardappelen en de tartaar bij de worteltjes.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Ingrediƫnten over?
Worteltjes, bospeen: Bewaar worteltjes in de koelkast, dan blijven ze lekker knapperig. Verwerk de rest van de wortels bijvoorbeeld in een Zweedse erwtensoep.