Curry-kip met groente en rijst

Makkelijke Curry-kip met lekker veel groente.
Maak het gerecht af met vers gehakte peterselie, geplukte koriander of kervel.

Recept voor 1 personen (Hoofdgerecht).

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. Maak de groente schoon.

  3. Breek de sperziebonen in stukken, verdeel de bloemkool in roosjes, snijd de tomaten in parten en de ui in snippers.

  4. Snijd de kipdijfilet in blokjes.

  5. Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de kip en de ui bruin.

  6. Pers het teentje knoflook er boven uit.

  7. Voeg kerriepoeder toe en bak dit kort mee tot het gaat geuren.

  8. Voeg 75 ml water, de sperziebonen en de tomaten toe en stoof het gerecht 10 minuten.

  9. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. 

  10. Voeg de roosjes bloemkool en de champignons aan de kip toe en stoof het gerecht verder gaar.

  11. Serveer de rijst erbij.

  12. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediënten over?

Champignons:
Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood.
Gebruik een restje groente bijv. in een broodbakje met groente-eierragout.

Vorige stap
Volgende stap