Kabeljauw kun je vervangen door een goedkopere variant zoals koolvis-, pangasius- of tilapiafilet.
Gereedschappen
1 Weegschaal
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Groene snijplank(en)
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Maatbeker(s)
1 Kookpan(nen)
1 Office mes(sen)
1 Koksmes
1 Grote bekken(s)
1 Eetlepel(s)
1 Theelepel(s)
1 Tafelvork(en)
1 Grill-pan
1 Kleine bekken(s)
1 Keukenkwast
2 Pannenlap(pen)
Ingrediënten
100 milliliter(s) (ml) Water
1 1/4 Visbouillon blokje
75 gram(men) (gr) Volkoren couscous
1 halve Ui (wit)
1 teentje(s) Knoflook
1 halve Gele paprika
1 halve Aubergine
1 halve Courgette groen
1 theelepel(s) Ras-el-Hanout
1 mespuntje(s) (mp) Komijnzaad
1 eetlepel(s) Zonnebloemolie
1 stuk(s) Tilapiafilet
Stappen
De voorbereiding:
1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
2. Gereedschappen en Ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Breng water aan de kook en los hierin het stukje bouillontablet op.
Doe de couscous in een kom, schenk de bouillon over de couscous en roer dit met een vork er door. Laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen.
Pel de ui en de knoflook en snijd het in snippers.
Maak de rest van de groente schoon. Snijd de paprika in stukken en de courgette en aubergine in dunne plakken.
Fruit de ui en de knoflook met ras el hanout en het komijnzaad in 1 eetlepel olie zacht. Bak de paprika mee.
Meng dit door de couscous.
Bestrijk de plakken courgette en aubergine met een beetje olie en grill ze in een grillpan gaar.
Bestrijk de stukken vis met een beetje olie en strooi er wat ras el hanout over.
Grill de vis in enkele minuten gaar.
Meng de groente door de couscous en leg de stukken vis erop.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Ingrediënten over?
Vis: Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag, eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.