Deze romige bloemkoolsoep (voorgerecht) maken we met kerrie en bosuitjes.
Recept voor 1 personen.
Gereedschappen
1 Weegschaal
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Groene snijplank(en)
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Office mes(sen)
1 Koksmes
1 Kookpan(nen)
1 Maatbeker(s)
1 Staafmixer
1 Eetlepel(s)
1 Pollepel
2 Pannenlap(pen)
Ingrediënten
1 stuk(s) Lente ui (Bos ui)
100 gram(men) (gr) Bloemkool
1 mespuntje(s) (mp) Kerriepoeder
1 eetlepel(s) Vloeibare boter
1 1/4 Groentebouillon blokje
100 milliliter(s) (ml) Halfvolle melk
1 liter(s) (ltr) Water
2 takje(s) Peterselie (krul)
Peper
Stappen
De voorbereiding:
1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Maak het bosuitje schoon en snijd het klein (wit en groen apart houden).
Maak de bloemkool schoon en snijd het in stukken.
Was de peterselie en hak deze mooi fijn.
Fruit (bakken zonder te kleuren) het witte deel van het bosuitje met wat kerrie zacht in de margarine.
Voeg de bloemkool en 150 ml water met het stukje bouillontablet toe en kook de bloemkool in 10 minuten gaar.
Pureer de groente met een staafmixer (of in een keukenmachine). Voeg de rest van water toe en breng opnieuw aan de kook.
Verdun de soep met de melk en breng het weer tegen de kook aan.
Breng deze eventueel extra op smaak met peper.
Roer er de groene ringetjes bosui door. Verdeel de soep over 2 kommen.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen,afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Ingrediënten over?
Bloemkool: Bewaar een stuk bloemkool verpakt in plastic maximaal 10 dagen in de koelkast. Gebruik de rest bijvoorbeeld in een Curry met kip en groenten.