Indisch broodje kip saté

Lekker broodje met zelfgemaakte saté saus!

Snel en gemakkelijk te maken.
je kunt variëren in het soort broodje: pak hiervoor bijvoorbeeld een keer Naanbrod.

Om het te versieren hebben we gekozen voor bosui en gebakken uitjes (en een stukje Spaanse peper), maar ju kunt hiervoor oom denken aan Taugé of Koriander.

Heel veel succes en natuurlijk smakelijk eten.

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Pistoletjes afbakken volgens verpakking.

  2. Snijd 400 gr kipdijfilet in hapklare stukjes en bestrooi met zout. Meng in een bakje ketjap en 2 eetlepelsolie.

  3. Satesaus: Snijd ui, knoflook en een 1/2 rode peper heel fijn en bak in een scheutje olie even kort aan.
    Voeg 3 el warm water toe samen met gemberpoeder en een snuf zout. Breng tegen de kook aan maar niet laten koken.
    Voeg nu de pindakaas toe en roer op matig vuur tot het een gladde massa is.
    Voeg ketjap manis en suiker toe.
    Goed roeren en voeg tot slot ongeveer 80 ml kokosmelk toe.
    Blijf geregeld roeren terwijl de saus op matig vuur warmt. Als de saus te dik wordt dan kan je wat extra kokosmelk toevoegen.

  4. Bak ondertussen de kipdijfilet rondom bruin in een minuut of 10.
    Voeg als de kip gaar is de satésaus toe bij de kip en meng alles goed door elkaar.
    Je hoeft niet alle saus toe te voegen (maar mag wel natuurlijk).

  5. Snijd een (opgewarmd) broodje doormidden en voeg eerst wat plakjes komkommer toe en vul daarna riant met de kipsaté.
    Maak eventueel af met wat lente-ui en rode peper.
    Je kan ook nog gebakken uitjes toevoegen.

  6. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen,afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap