Kippendijen, aardappelen en spruitjes met appel en rozijnen

Lekkere combi van hartig en zoet. Wij serveren het met kip en aardappelen, maar met een vleesvervanger kan natuurlijk ook! Of strooi nog wat walnoten over de spruitjes. Ook noten zijn namelijk een goede vleesvervanger.

Recept voor 2 personen (Hoofdgerecht)

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.

  2. Snijd van de spruitjes een stukje van de onderkant en verwijder eventueel lelijke blaadjes. Was de spruitjes.

  3. Breng de spruitjes in pan met 1 cm water aan de kook. Kook de spruitjes in ca. 10 minuten gaar.

  4. Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.

  5. Bak de kip in 2 eetlepels margarine in 8 minuten gaar en bruin.

  6. Was de rozijnen in een zeef.

  7. Was de appel. Snijd de appel in vieren en snijd het klokhuis eruit. Snijd de appel in blokjes.

  8. Verwarm de rest van de margarine in een hapjespan of braadpan en bak hierin de appelblokjes en de rozijnen een paar minuten zacht. Meng de kaneel erdoor.

  9. Giet de spruitjes af en meng ze door het appelmengsel. Serveer er de kip en de aardappelen bij.

  10. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen,afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Appels:
In de koelkast zijn appels 2 tot 4 weken goed te houden. Appels rijpen sneller als ze naast een banaan liggen.

Vorige stap
Volgende stap