Pangasiusfilet op een bedje van groente

Recept voor 1 personen (Hoofdgerecht).

Is er geen Pangasiusfilet dan is Tilapiafilet een goed alternatief.

Bereidingstijd: 45-60 minuten.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten heel goed gaar.
    (Gelijke stukken in water met zout)

  2. Was de aubergine en snijd hem in blokjes (Brunoise).

  3. Was de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes (Brunoise).

  4. Pel de ui en snijd hem klein (snipperen).

  5. Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig.

  6. Voeg de aubergine en de stukjes tomaat toe en bak dit enkele minuten zachtjes.

  7. Voeg wat azijn en de groentenmix toe en laat het geheel enkele minuten zacht sudderen.

  8. Bestrijk de vis dun met de rest van de olie en bestrooi de filets met peper.

  9. Bak de vis in een koekenpan met een anti aanbakbodem of in een grillpan of onder de grill in ca. 6 minuten gaar en bruin.

  10. Breng de melk aan de kook (steelpannetje).

  11. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.

  12. Schik de vis op de groente en geef de aardappelpuree erbij.

  13. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen,afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap