Mie met varkensvlees, broccoliroosjes en pinda's

De pinda's geven dit gerecht een lekkere 'bite'

Recept voor 1 personen

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2.Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. Maak de groente schoon.

  3. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.

  4. Snijd de bosuitjes in ringen.

  5. Hak de pinda’s grof.

  6. Bak de varkensvleesreepjes in de hete olie met de sambal bruin.

  7. Voeg de broccoli toe en smoor dit in een paar minuten met het vlees gaar.

  8. Laat de mie goed uitlekken.

  9. Voeg de ringetjes bosui en de mie toe aan het vlees-broccolimengsel.

  10. Maak het gerecht op smaak met de ketjap en strooi de gehakte pinda’s erover.

  11. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen,afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediënten over?

Sambal:
Gebruik een schoon lepeltje om wat sambal uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot sambal is in de koelkast nog ongeveer negen maanden tot een jaar houdbaar.

Vorige stap
Volgende stap