Eieren in groentesaus

Dit gemakkelijk te bereiden ei-gerecht ziet er heel feestelijk uit.
Lekker met broccoli en volkorenboterhammen.

Recept voor 2 personen

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Maak de groente schoon.

  2. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stelen in stukjes.

  3. Snijd de tomaten en de paprika's in stukjes en de knoflook en de ui in snippers.

  4. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.

  5. Voeg de tomaten en de paprika's toe en smoor de groente 5 minuten zacht.

  6. Maak de groente op smaak met gerookt paprikapoeder en peper.

  7. Maak 4 kuiltjes in de groente en breek de eieren er boven.

  8. Laat de eieren met een deksel op de pan in ca. 10 minuten stollen.

  9. Kook de broccoli in weinig water in ca. 4 minuten gaar.

  10. Geef de broccoli en het brood bij de eieren in groentesaus.

  11. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen,afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Broccoli:
Bewaar broccoli in de koelkast. Het blijft drie tot vijf dagen goed in de koelkast.

Vorige stap
Volgende stap