Deze wortelballetjes smaken heerlijk bij de koffie of thee. Ook heel leuk als traktatie.
Recept voor 6 personen.
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Weegschaal
1 Eetlepel(s)
1 Theelepel(s)
1 Groene snijplank(en)
1 Dunschiller (Econoom)
1 Office mes(sen)
1 Hand rasp
1 Blender
1 Diep(e) bord(en)
Ingrediënten
40 gram(men) (gr) Boswortel
4 eetlepel(s) Havermout
1 handje(s) Walnoot
4 stuk(s) Dadel (gedroogd)
1 theelepel(s) Speculaas/Koek kruiden
1 eetlepel(s) Sesamzaad wit (geroosterd)
Stappen
De voorbereiding:
1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Was de wortel en rasp hem fijn.
Doe de wortel, de havermout, de walnoten, de dadels en de speculaaskruiden in de keukenmachine en mix tot een grof mengsel. Met de hand kneden kan ook.
Rol balletjes van het mengsel.
Verdeel een eetlepel geroosterd sesamzaad over een bordje en rol de balletjes erdoorheen.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen,afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Ingrediënten over?
Gebruik de havermout, walnoten en dadels die je over hebt om heerlijk knapperige granola van te maken.