Bleekselderijsalade met vijgen

Deze super snelle salade is een mix van frisse bleekselderij en zoete vijgen.
Kan worden gegeten als hoofdgerecht (maaltijdsalade)

Recept voor 2 personen.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle reepjes.

  2. Snijd de gedroogde vijgen in smalle repen.

  3. Pers de sinaasappel uit.

  4. Maak een sausje van het sinaasappelsap, de yoghurt, wat azijn en peper.

  5. Meng alles door elkaar en zet even weg.

  6. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.

  7. Bestrooi de filetlapjes met peper. Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.

  8. Serveer de bleekselderijsalade met het vlees en de aardappelen.

  9. Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen,afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Ingrediƫnten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast.

Vorige stap
Volgende stap