Deze maaltijdsoep (hoofdgerecht) bevat zowel peulvruchten als groente en is calorie-arm. Ideaal voor een vleesloze dag.
Recept is voor 2 personen
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Groene snijplank(en)
1 Office mes(sen)
1 Vergiet(en)
2 Kookpan(nen)
1 Dunschiller (Econoom)
1 Hand rasp
1 Staafmixer
2 Pannenlap(pen)
Ingrediƫnten
200 gram(men) (gr) Rode linzen gedroogd
2 stengel(s) Bleekselderij
1 stuk(s) Winterwortel
1 stuk(s) Prei
1 1/4 Groentebouillon blokje
1 stukje(s) Gember (vers)
1 stuk(s) Sjalot (ui)
1 1/2 Spaanse peper
150 gram(men) (gr) Shii-take
1 eetlepel(s) Zonnebloemolie
Stappen
De voorbereiding:
1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Was de linzen.
Maak de groente schoon. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes, de wortel in plakken en de prei in ringen.
Kook de linzen in 400 ml water met het stukje bouillontablet in ca. 20 minuten gaar. Voeg na 5 minuten de bleekselderij toe. Kook de laatste 10 minuten de wortel en de prei mee.
Schil de gember en rasp het stukje.
Pel de sjalot en snijd hem klein.
Snijd de peper in smalle reepjes.
Maak de shiitakes schoon en snijd ze in plakken.
Fruit de sjalot met de gember zacht in de hete olie.
Pureer eventueel de helft van de linzen met de groente met een staafmixer of in de keukenmachine. Breng de soep weer aan de kook.
Bak de rode peper en de shiitakes kort mee met de sjalot. Roer dit door de linzensoep.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen,afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Ingrediƫnten over?
Bleekselderij: Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast.