Pizza 'Lock-down'

Heerlijk en lekker makkelijk voor als maaltijd of gewoon tussendoor!

 

Let op! Heb je geen broodmix kun je ook prima hiervoor gebruiken:
                                                                                                          250 gram Bloem
                                                                                                          150 gram Water
                                                                                                          en een beetje olijfolie

Daarnaast kun je de pizza helemaal zo maken als jij dat lekker vind, bijvoorbeeld met olijven, ansjovis, pesto, etc.

Succes!!!

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Haal de bakplaat uit de oven en leg het bakpapier erop.
    Zet de oven op 200=

  2. Brood mix met lauwwarm water in groot bekken doen.
    met 1 hand kneden voor ongeveer 6-8 minuren.
    Afdekken met huishoudfolie en op de hoek van de werkbank zetten.

  3. Was de groenten en snijd deze fijn.

  4. Snijd de salami in fijne reepjes.

  5. Leg het deeg op het midden van de bakplaat en druk plat.
    Verder met deegroller tot een mooie pizzabodem vormen.

  6. Maak een opstaande rand en bestrijk deze met olijfolie.

  7. Verdeel de tomatensaus over de bodem en bestrooi met de Italiaanse kruiden. Zo ook de groenten en de salami.

  8. Bestrooien met geraspte kaas en de mozarella erover verdelen.

  9. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de pizza gedurende + 25 minuten.

  10. Eet smakelijk!

    Je kunt er eventueel nog wat verse basilicum of rucola sla over strooien.

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen,afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap