Wokschotel met kip, groenten en aardappel

Een gerecht met heel veel variatie mogelijkheden!

De kipfilet zou je kunnen vervangen door kippendijen, maar ook vegetarische varianten zijn mogelijk met bijvoorbeeld tahoe of tempé.

De vastkokende aardappelen zou je kunnen vervangen door bijvoorbeeld Roseval aardappelen of kriel aardappelen.

De courgette zou je kunnen vervangen (of aanvullen) door aubergine.

Verder zou je nog een tal van andere groenten of paddenstoelen kunnen toevoegen. Denk hierbij aan bleekselderij, boontjes of peultjes, mais of misschien zelfs vruchtjes zoals ananas.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen en afdrogen met een handdoek.

2. Materialen en ingrediënten klaar zetten.

De stappen:

1. Kies zorgvuldig je werkvolgorde.

De bereidingswijze:

  1. Was, schil de aardappel, snijd deze in blokjes en was deze opnieuw. 

  2. Kook de aardappelen circa 12 minuten en giet ze af.

  3. Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes en kruid met de kipkruiden en de cajun kruiden, een beetje olie en een kippenbouillonblokje (marineren).

  4. Snijd de paprika en courgette in blokjes, de champignons in partjes en snipper de ui het teentje knoflook.

  5. Verhit olie in de wokpan en voeg de kip toe. Als de kip dichtgeschroeid is voeg dan de aardappels, ui en knoflook toe. Wok dit alles circa 5 minuten.

  6. Snijd ondertussen de tomaatjes in partjes en houd deze apart.

  7. Voeg de courgette, paprika en champignons toe. Wok verder tot de groenten en aardappeltjes eetbaar zijn.

  8. Breng op smaak met zout en voeg de gesneden tomaatjes toe. Verwarm ze nog even mee.

  9. Eet smakelijk!!!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap